Sukkerfritt godteri

Alt om sukkerfritt godteri på nett

Her finner du nettbutikker som selger sukkerfritt godteri

Sukkerfritt.no

Sukkerfritt.no er en norsk nettbutikk drevet av mennesker med lidenskap for alt av sukkerfritt, om det så er godteri eller ingredienser til mat og baking.  

Sunkost

Sunkost er Norges eldste helsekostkjede. Gjennom 30 år har butikkmedarbeidere med spisskompetanse innen naturlig helse, trening og velvære bidratt til å gjøre livet litt sunnere og litt bedre - for mange!

Kinsarvik Naturkost

Kinsarvik Naturkost er en familiebedrift som ble etablert i 1928, med en liten fruktbutikk i Bergen. I dag kan Kinsarvik tilby deg Norges største utvalg av økologisk mat. Vi har nå blitt til ti helsekost butikker, hvorav syv befinner seg i Bergen, to i Oslo og en i Sandnes.

Info om sukkerfritt godteri

På grunn av det lave eller ikke-eksisterende sukkerinnholdet er sukkerfri godteri bedre for helsen din på flere forskjellige måter en godteri med sukker. Sukkerfri godteri er et bedre alternativ for de som slanker seg eller går på diett. Risikoen for hull i tennene minsker med sukkerfri godteri og spesielt med Xylitol som vanligvis finnes i tyggegummi,  fordi bakterier ikke kan bruke Xylitol som energikilde, Xylitol hemmer bakteriens vekst og syreproduksjon. Har du munntørrhet anbefaler helsediktoratet at du prøver sukkerfri tyggegummi, sukkerfrie syrlige sugetabletter/ drops for å øke spyttsekresjonen. 

Vanlige søtningsmidler

Aspartam (E951) er vanligvis i lettbrus, men også i desserter og søtsaker. Aspartam er ca 200 ganger søtere enn sukker.

Asesulfam K (E950) Brukes ofte med aspartam for eksempel i Coca Cola Light. Asesulfam K er ca 130-200 ganger søtere enn sukker.

Sakkarin (E954) Brukes for brus, desserter, iskrem, godteri, syltetøy. 400 ganger søtere enn sukker.

Sukralose (E955) Brukes vanligvis i brus, desserter, godteri, iskrem, syltetøy og saus. 500-600 ganger søtere enn sukker.

Taumatin (E957) Tilgjengelig i drikkevarer, søtsaker, desserter og tyggegummi. 2000-3000 ganger søtere enn sukker.

Sorbitol (E420) Brukes i desserter, iskrem, frokostblandinger og konditorvarer. Omtrent halvparten så søt som sukker.

Steviol glykosid (E 960 Stevia er ca 250-300 ganger søtere enn sukker.

Xylitol giftig for hunder 

Produkter som inneholder Xylitol bør holdes utilgjengelige for hunder, da det er svært giftig for dem. Les her hvis hunden din har spist Xylitol: https://helsenorge.no/Giftinformasjon/forgiftning-hos-hund-og-katt/xylitol-kan-gi-forgiftning-hos-hund

.